Sol i sinnet, brun inne!!

Är det så ni känner uppe i bergslagen...=) Hahahaha!! Nej det är synd om er, jag tänker på på er. Å andra sidan så får ni snö där uppe, det får inte vi. Men jag kan trösta er med att det finns en plats som väcker starkare vårkänslor!!! Kolla in bilderna ifrån Öland!! Vi var där för 1 månad sen!!
Tjockis på bild...=)


Peter och hans arb kompis Kjell!


Som ni ser ligger det snö kvar, men i solen var det riktigt varmt!!
Jag förstår dig  Bengis som älskar Gotland, Öland är inte så långt ifrån...=)

Ha det!

Har blivit utmanad...

Det är dags för en ny utmaning, denna gång är det  Lina som utmanat mig! Alla svar på listan ska börja med begynnelsebokstaven i ens förnamn.


1.Vad heter du?
Linda
2. Ett ord på fyra bokstäver? Lycklig
3. Flicknamn: Laleh
4. Pojknamn: Lennart
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lime grönt
7. Klädesplagg: Leggings
8. Mat: Lever ( blä blä blä)
9. Sak i badrummet: Ljugarbänk...hahahha
10. Plats/stad: Loka Brunn
11. En orsak att vara sen: Ligger i sängen för länge.
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film: Låt den rätta komma in
14. Något man kan dricka: Lätt öl
15. Band: Lars Kristers ( fy satan)
16. Djur: Languster ( hur det nu stavas)
17. Gatunamn: Linjegatan
18. Bil: Lotus
19. Sång: Lie to me
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Linedance

Jag utmanar Sandra, Frida, Kerstin, Pilli och Jessi!!

Ha det!!

tidsfördriv

Jag vill börja med att tacka Sanna.R för en rolig arbetsdag igår. Dom annars långa 8 timmar som masar sig fram på lördagarna, dom små joggade förbi. Så plötsligt var klockan 16.00 och det var dags att gå hem. Hade fullt med energi och idéer i huvudet när jag kom hem. Men mina ben och rumpa sa; No no no no....!! Så det fick bli ett snabbt riv över med Dammsugaren och in i duschen. sen ner i soffan en stund. Tittade på Beverly Hillbillies, jesus vad jag skrattade. En riktig gammal goo film!! En av många filmer man kan kolla på 100 ggr utan att tröttna. Men min absoluta favorit är Robin Hood- Men in tights!!! Hittar alltid något nytt när jag kollar på den.
Sen var jag bort och fick kvällsmat av svär föräldrarna. Vi kollade på robinsson och jag vet vad du gjorde förra lördagen. Det sistnämnda programmet var riktigt bra. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Sen gick jag och Max hem, han gick direkt och lade sig i sin bur. Jag hoppa ner i sängen och läste kanske i 5min. Sen somnade jag.

Nu kommer lite efterlysta bilder på Max.

Ha det!Ja äntligen Fredag!!

Enda skillnad är att kunderna är mer stressade idag och otrevliga med kort stubin imorgon. Det som hjälper är att hålla lugnet och vara äckligt trevlig. Då brukar dom komma på sig själv att dom beter sig som svin. Saknar faktiskt macken i Hällefors. Där kände man alla och man kunde ta kunderna på ett annat sätt. Där kunde man säga rakt ut. - Va fan är det med dig?! Eller - Nu får du skärpa dig, det blir inte bättre för att du skäller på mig....osv. Här nere får man vara glad om dom inte ber en att fara åt helvete. Men det är ju en klick på 10% sur kukar!!! Ursäkta språket!!
Sen har vi resten av alla gulliga och roliga kunder som verkligen uppskattar att man står där bakom kassan...=) Det är dom som gör jobbet roligt, utan alla goa glada kunder kunde det kvitta.
Jag tror nog jag skrattar 80% av mitt pass pga kunder som bjuder helhjärtat på sig själva...=) Ge och ta det gillar jag!

Det jag tycker är synd med dagens mackar, ja det är ju ingen mack längre. Det är ett snabbköp utan en enda penal till duglig reservdel. Jag hade mer är gärna jobbat på en gammal hederlig mack när det begav sig.  Om man hade tur så sålde som kok korv.  Max en hylla med godis, en kyl med dricka. Resten ev butiken var proppad med reservdelar till...ja bilen!!

Från det ena till det andra....En dag utan Ellen DeGeneres show, nej det går inte. Hon är ett riktigt energi piller!!
Jag måste se He`s not that into you!!! Ja det promotar dom på showen just nu!!

Tack sexhelga för dom fina raderna du skrev!!! Puss på dig!

Älskar dig mitt hjärta som snart är på Gotland!!!

Ha det !

Sol utan blåst!!

Börjar känna av allergi, vi får se vad jag ska ta. Finns inget recepfritt på apoteket som jag får ta. Jaja det ordnar sig. Ska snart gå ut med Max i det fina vädret, han ligger och gnyr vid altandörren. Ja inte för han är nödig, var ut med honom i morse så han fick göra sitt. Men det är fint väder, då vill han vara ute....=)   Sen måste jag ut och röra på mig, känner att det har blivit lite väl fläskligt på magen. Som inte är gravidmage!! Plus att jag samlar inte på mig så mycket vatten om jag rör på mig ordentligt. Så...nu ska jag gå och svida om.

Ha det!

Jag har koll på er!!Jajemänn!!! Ser allt lilla mammsens café. Sitter och tar en kaffe när jag skriver detta. Låtsas att jag sitter och ljuger lite med gubbarna...=) Ååhh den fina Pekås skylten går inte av för hackor!!

För er som inte kommer ifrån Hällefors, så ska jag informera er om att detta är webb bild på torget. Ja i Hällefors som jag och syster har jobbat och bott. Men vi kommer  ifrån Grythyttan, big deal!! Dessa samhällen ligger hela 8 km ifrån varann. Gång avstånd kan man väl säga...=) Ska kolla om jag kan lägga in en bild därifrån....vänta!


Grythyttans Gästgivaregård, huvudbyggnad på vänster. Konferens och rum på höger.
Om man fortsätter och tar till höger efter det sista röda huset på höger sida. Så kommer man fram till detta..

En glass bar på torget. Det är holländare som gör egen glass och choklad. Får inte missas, underbart gott. Vattnas i munnen bara jag tänker på det....=)Detta är spiktorp, en gård som ligger 3km ifrån Baståsen. ( mamma och pappa) Vilket gör att det är en av deras närmsta granne...=) Man kan hyra rum där om man känner för lugn och ro ut i fingerspetsarna. Han som äger stället är lite speciell, bara så ni vet.

Nu har jag varit lite nostalgisk, hemlängtan??? Undrar ni kanske då... Ja jag kan känna på våren när solen kommer fram, att det är något speciellt med bergslags skogarna på sommaren.  Att gå ut och sätta sig på verandan med ny bryggt kaffe på Baståsen, ja det är oslagbart på sommaren. Att vi kommer skaffa sommar ställe där uppe i skogarna, är inte helt främmande. Men det är långt fram i tiden. Peter älskar att vara där uppe och koppla av. Eller ja han är mest i garaget med bror och far. Men vi uppskattar det på samma sätt tror jag. Vi tycker båda att det är lika skönt att komma hem till hbg igen.

Helsingborg är en oerhört vacker stad och jag trivs så oerhört bra här nere.  Förstår ni vad jag menar...

Hamnen...

shopping streetan i stan..=)

Sofiero!! På denna gräsmatta sitter man när det är konsert. Men en god picknick och trevligt sällskap!!
Då kan det se ut såhär..

Min älskling!!! Puss på dig hjärtat!!

Och framför allt!!!...

Här har vi Tropical Beach!!! Japp det är riktiga palmer!!

Nej nu ska jag börja med maten!!

Ha det!!

Äntligen Måndag!

Eller inte kanske, sitter och planerar min semester.  Vet inte hur  jag ska göra denna sommar, om jag ska ta halva juli och halva aug.  Eller så tar jag hela aug. Men det känns ganska meningslöst att vara hemma utan Peter. Det gör inte saken bättre att han inte vet när han är ledig i sommar. Men jag ser oavsett fram emot semester, blir varm ihjärtat när jag tänker på det. Är trött just nu och känner inte alls någon glädje i det jag  jobbar med. Märker att man tycker så när man jublar över att få åka hem även fast man är ensam hemma. ...=)

Från det ena till det andra, så glänser pälsen på Maxen. Han blev så snygg efter en välförtjänt dusch i går!!
Det kommer bilder lite senare i veckan, har inte motivation just nu.

Ha det!

Vila!!

Nu är jag ensam igen efter besök av Sandra och Matti. Har precis kommit hem efter en långpromenad med Syster och har fått i mig lite mat.  Sen blir det vila en liten stund, efter det en runda med sabel draken. Men jag ska vänta tills ikväll med det, Max har nämligen fått ett bad. Så jag tänkte han skulle få torka ordentligt, så ska jag gå ut och kamma igenom pälsen på honom innan det är dags för dammsugning. Känns inte som någon större ide` innan dess.

Vi var på natt bowling igår och det var mycket trevligt. Jag var inte riktigt på humör men jag hade kul. Var lite sliten igår kväll. Jobbet sitter i en dag efter, så det var nog därför som jag var slö. Nej nu ska jag kolla om det är något på dum burken man kan "rävsova" till....=)

Saknar min kramiga älskling!!

Ha det!

Satan i gatan!

Mmmm...den nya dammsugaren som våran far var så snäll och sponsrade oss med till Jul. Ja låt oss säga så här att om man inte har ett eget företag med jävolusiskt bra rabatt  på swedol!! Så ska man nog inte köpa en kärcher dammsugare!! För fy fan rent ut sagt va dyrt det var med påsar till den...402kr. Ja då är det ju 10 påsar i och för sig, men jag hoppas innerligt att dom räcker mer än ett år!! Annars åker jag fan ta mig och köper en ny dammsugare. Sorgligt men sant.!

Är lite gnällig idag, för jag har värk i min högra ljumske igen. Har inte hunnit in i badkaret än för att få värme på det så värken försvinner. Detta ska då tydligen vara fullt normalt under en graviditet sa dom på kvinnokliniken. Om jag ska förklara så känns det som kraftig mensverk som man kan få i äggstockarna, som sedan strålar ner och ut o benet. Har det inte varje dag men det kommer 3-4ggr i veckan. Ska fråga barnmorskan sen om det verkligen ska vara så.

Jaja jag bara klagar....men jag vill att detta ska vara en mysig tid och jag ska får vara riktigt glad och få må bra för en gångs skull. Tycker faktiskt jag är värd det efter allt skit!

Men jag håller humöret uppe ändå, får mig faktiskt ur sängen på morgon!!

Saknar dig min älskling, du kommer att bli världens bästa pappa!!  Är så glad för att du finns!! Älskar dig, puss puss!!
Ha det!

Nu är det dax!

Ja nu börjar allvaret, Peter gick på sin första period idag. Så nu är det 2v som vanligt igen, tråkigt men sant. Kommer hem och möter total tystnad, ja förutom en sömndrucken stretchande Max...Hahahaha!! Han är för goo..=) Han har fått stora sugg öron av sin kompis Pima. Så det fick bli belöning när jag kom hem. Överlycklig struttade han iväg och kastade sig handlöst på sin filt vid balkongdörren. Det var i och för sig snabbt avklarat, så nu sover han i sin bur igen.

Annars är allt som vanligt, våra päron var ner och hälsa på för att träffa Tristan. Eller ja "skalman"...! Till slut sa dom, men han sover ju bara hela tiden...ja det är klart!! Inte allt för aktiv, men lugn ska ni se...det kommer och då blir det gråa hår snabbt!! =) Ska bli kul att se sen om några år när alla 3 kusinerna är uppe hos mamma och pappa.....HAHAHAHA!! Säger jag bara!! Anlag för djävulskap ligger fint inbäddat i alla inblandades gener...

Tack alla ni som skrivit och gratulerat!! Blir glad att se att det finns några tappra som kollar på min blogg!! =)

Många Kramar!!

Klart!

Idag fick jag tid hos barnmorskan, efter mycket om och men ska jag säga. Herre gud...vad omständingt. Ja i alla fall ska vi iväg och få ett första "muggshot" på bebben! =) Detta magiska datum är då en 25 mars, ser fram emot detta intressanta samtal.
Annars händer det inte mycket här nere, vi jobbar, jobba och ja just jobbar. Mycket givande just nu!!! ELLER? Nej.
Känner mig ganska överflödig på jobbet just nu, allt jag gör är att stå bakom kassan och praktiskt ruttnar bort. Snacka om att  man aldrig kommer att få användning för allt jag lärt mig. Men så är det! Nedräkning pågår och jag njuter för varje dag som går!!! Yes I do...=)

Nu ska vi äta middag!!
Ha det!

Era misstankar är sanna..=)

Jag ska berätta att vi väntar barn och det är beräknat till september. Är ganska färskt fortfarande och jag har villat hålla låg profil. Men nu är jag snart över den kritiska perioden och jag börjar må bättre för varje vecka som går....=)  Jag har inte haft "morning sickness", utan mest bara mått lite illa dygnet runt och är enormt gasfylld...hehehe! Jag har även legat i brutala smärtor i 1v för ca 1 månad sen. Men nu känns allt mycket bättre, börjar må riktigt skönt. Det är jag oerhört glad för. Många kommer fram och säger; Åhhh njut av den här tiden, det är så underbart att vara gravid!! Men för bara någon vecka sen tänkte jag stilla för mig själv...-Yeah right..!!! Fy satan om jag ska ha så här ont i 7 månader till...nehee det vill jag inte...=)

Men nu blickar vi nyfiket framåt v 12, när vi ska till barnmorskan. Om jag nu hittar något ställe jag kan skriva in mig på..=)

Ha det!!